Tanden bleken

Tandartspraktijk Johan Huizingalaan

Een mooi, stralend gebit. Wie wil dat niet? Helaas kunnen factoren zoals leeftijd, voeding, roken en medicijnen ervoor zorgen dat uw tanden verkleuren. Indien gewenst, kan het bleken van uw tanden een effectieve oplossing zijn om uw tanden witter te maken en uw glimlach te verbeteren. Tanden bleken is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Op deze pagina geven we u meer informatie over wat u kunt verwachten van een bleekbehandeling, wat de kosten hiervoor zijn en wat u van onze tandartspraktijk in Amsterdam kunt verwachten.

Tanden laten bleken bij de tandarts

Wanneer u overweegt om uw tanden te laten bleken, raden we u aan om contact op te nemen om een afspraak te maken bij uw tandarts. U kunt bij onze tandartspraktijk in Amsterdam Nieuw-West zowel terecht voor inwendige als uitwendige bleekprocedures om verkleuringen te behandelen en uw gebit te verbeteren. Hieronder leest u wat de verschillen zijn tussen inwendig en uitwendig bleken.

Inwendig bleken

Het inwendig bleken van tanden is een tandheelkundige procedure waarbij een verkleurde tand van binnenuit wordt gebleekt om de oorspronkelijke kleur te herstellen. Deze procedure wordt meestal uitgevoerd op tanden die verkleurd zijn als gevolg van trauma, wortelkanaalbehandelingen, tandbederf of overmatig gebruik van bepaalde medicijnen.

Tijdens het inwendig bleken van tanden wordt er een opening gemaakt in de tand om bij het tandbeen te komen. Vervolgens wordt er een bleekmiddel in de tand aangebracht, dat inwerkt op de verkleuring en deze van binnenuit bleekt. Tot slot wordt de tand afgesloten met een vulling.

Het inwendig bleken van tanden kan gewoon worden uitgevoerd door uw eigen tandarts en is een effectieve manier om verkleuringen van binnenuit te behandelen en uw gebit te verbeteren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze procedure niet voor iedereen geschikt is. Onze tandartsen zullen u adviseren of het nodig is om uw tanden inwendig te bleken of dat uitwendig bleken volstaat in uw geval.

Uitwendig bleken

Wanneer u denkt aan het bleken van uw tanden, denkt u waarschijnlijk aan uitwendig bleken. Bij deze tandheelkundige procedure wordt er een bleekmiddel aangebracht op de buitenste laag van uw tanden om verkleuringen en vlekken te verwijderen en uw tanden op die manier witter te maken. Deze procedure wordt meestal uitgevoerd wanneer uw tanden zijn verkleurd als gevolg van veroudering, voedingsmiddelen, dranken, tabak of andere omgevingsfactoren.

Thuisbleken

Wanneer u uw tanden uitwendig wil laten bleken, raden wij thuisbleken altijd aan. Het voordeel van thuisbleken onder begeleiding van uw tandarts is dat het proces wordt afgestemd op uw individuele behoeften en dat uw tandarts u kan adviseren over de juiste bleekgel en hoeveelheid gel voor uw tanden. Uw tandarts zal ook de voortgang van uw behandeling volgen en eventuele bijwerkingen of ongemakken die u ervaart beoordelen.

Ondanks dat het uitwendig bleken van uw tanden dus gewoon bij uw thuis zal plaatsvinden, staat u uiteraard onder begeleiding van uw eigen tandarts. Zo maken we van tevoren altijd twee afspraken met u. Tijdens de eerste afspraak maakt uw tandarts afdrukken van uw boven- en onderkaak. Vervolgens worden hier door een tandtechnicus zogenoemde bleekbitjes van gemaakt. Tijdens uw tweede afspraak kunt u het op maat gemaakte bleekbitje en de bleekgel ophalen. Uiteraard ontvangt u tijdens deze afspraak uitgebreid informatie en advies over het gebruik van het bleekbitje en de bleekgel.

Vervolgens kunt u thuis zelf aan de slag met de bleekprocedure. U vult het bleekbitje ’s avonds met de bleekgel en plaatst deze gedurende de nacht op uw tanden. Op die manier wordt het bleekmiddel gelijkmatig over uw gebit verdeeld en heeft u overdag geen last van het bitje.

Tanden bleken kosten

Wanneer u overweegt om uw tanden te laten bleken, bent u waarschijnlijk ook benieuwd naar de kosten die hierbij komen kijken. Hieronder vindt u enkele prijzen van veelvoorkomende behandelingen. Een uitgebreid overzicht vindt u op onze tarieven pagina.

E90Inwendig bleken, eerste zitting€56.32
E95Inwendig bleken, elke volgende zitting€21.12
E97 *Uitwendig bleken per kaak€88.00

* Exclusief techniekkosten: € 55,- per kaak

Tanden laten bleken Amsterdam Nieuw-West

Wilt u witte tanden en bent u woonachtig in omgeving Amsterdam? Dan bent u bij tandartspraktijk Johan Huizingalaan aan het juiste adres. Onze tandartspraktijk is gevestigd in Amsterdam Nieuw-West en we hebben momenteel nog ruimte voor nieuwe cliënten. Inschrijven kan eenvoudig via onze website. Bovendien kunt u bij ons ook ’s avonds en in het weekend terecht, waardoor we onze tandheelkundige zorg voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar kunnen maken. Heeft u vragen over het laten bleken van uw tanden bij onze tandartspraktijk? Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op. Wij informeren u graag!

Veelgestelde vragen tanden bleken

Is het pijnlijk om m’n tanden te laten bleken?

Het bleken van uw tanden is niet pijnlijk. Na het bleken kan het wel zijn dat u enige gevoeligheid ervaart, maar dit verdwijnt meestal binnen een paar dagen. Het is echter altijd belangrijk om een ​​gekwalificeerde tandarts te raadplegen voordat u begint met het bleken van uw tanden, om ervoor te zorgen dat u de beste behandelingsoptie voor uw specifieke situatie kiest en om eventuele complicaties te voorkomen.

Is het veilig om m’n tanden te laten bleken?

Indien u uw tanden laat bleken onder toezicht van uw tandarts, is het geheel veilig om uw tanden te laten bleken. Wij raden het bleken van uw tanden echter af wanneer u zwanger bent, borstvoeding geeft of een vruchtbaarheidstraject ondergaat.

Hoe lang blijven mijn tanden mooi wit na het bleken?

Hoe lang uw tanden mooi wit blijven na het bleken, hangt af van verschillende factoren. U kunt hierbij denken aan uw eet- en drinkgewoonten, mondhygiëne, leeftijd en de oorzaak van de verkleuring van uw tanden.

 

Als u na het bleken van uw tanden regelmatig voedsel en dranken consumeert die bekend staan om het veroorzaken van verkleuring, zoals koffie, thee, rode wijn en tabak, dan zullen uw tanden sneller verkleuren dan wanneer u deze voedingsmiddelen zoveel mogelijk vermijdt.

 

Wanneer u dus let op uw eet- en drinkgewoonten en daarnaast uiteraard een goede mondhygiëne handhaaft, kunnen uw tanden zo’n 2 a 3 jaar lang mooi wit blijven na het bleken. Om uw tanden zo lang mogelijk wit te houden, kunt u het volgende doen:

 

  • Vermijd/beperkt voedingsmiddelen en dranken die bekend staan ​​om het veroorzaken van verkleuringen.
  • Poets uw tanden tweemaal per dag en flos regelmatig om tandplak te verwijderen en de vorming van tandsteen te voorkomen.
  • Kom twee keer per jaar langs voor een periodieke controle bij onze tandartspraktijk in Amsterdam, om de gezondheid van uw tanden te controleren en eventuele verkleuring tijdig aan te pakken.

Is het bleken van tanden voor iedereen geschikt?

Nee. Wij voeren geen bleekbehandelingen uit bij personen jonger dan 18 jaar. Daarnaast raden wij u af om uw tanden te bleken wanneer u zwanger bent, borstvoeding geeft of een vruchtbaarheidstraject ondergaat.

Hoe vaak mag ik mijn tanden laten bleken bij jullie tandartspraktijk in Amsterdam Nieuw-West?

Het bleken van uw tanden is niet schadelijk en kan dus zeker herhaald worden. Hoe vaak u de behandeling dient te herhalen om gewenste resultaten te behouden, is afhankelijk van uw eet- en drinkgedrag. Over het algemeen raden we aan om de bleekbehandeling elke 2 a 3 jaar te herhalen.

Worden mijn kronen en vullingen ook gebleekt tijdens een bleekbehandeling?

Nee. Kronen, vullingen en andere tandheelkundige restauraties worden niet gebleekt tijdens een bleekbehandeling. Het bleekmiddel heeft geen effect op deze materialen, waardoor het resultaat van een bleekbehandeling kan leiden tot kleurverschillen in uw mond. Het is belangrijk om uw tandarts te informeren over eventuele kronen, vullingen of andere restauraties voordat u een bleekbehandeling ondergaat, zodat uw tandarts u kan adviseren over de meest geschikte behandeling op basis van uw specifieke situatie.

 

Als u kronen, vullingen of andere tandheelkundige restauraties heeft die niet overeenkomen met de gewenste kleur van uw tanden, kan uw tandarts u adviseren over de mogelijkheden om deze te vervangen of aan te passen, zodat ze beter passen bij uw gebleekte tanden.

Hoe kan ik me voorbereiden op een bleekbehandeling?

Enkele tips om u voor te bereiden op een bleekbehandeling zijn:

 

  • Praat met uw tandarts over uw wensen en verwachtingen met betrekking tot het bleken van uw tanden. Uw tandarts kan u adviseren over de meest geschikte behandeling op basis van uw specifieke situatie.
  • Onderga een grondige tandreiniging om eventuele tandplak en tandsteen te verwijderen. Hierdoor kan het bleekmiddel beter doordringen en zal het resultaat beter zijn.
  • Vermijd eten en drinken dat verkleuringen kan veroorzaken zoals koffie, thee, rode wijn en frisdrank. Het is ook aan te raden om tabaksproducten te vermijden, omdat deze kunnen bijdragen aan verkleuring van uw tanden.
  • Schaf producten aan voor gevoelige tanden.
  • Volg zo goed mogelijk de instructies van uw tandarts op, die voor en na de behandeling gegeven zullen worden.